24 juuni 2017

Yllatused võsast

Pööripäeva ja jaani veetsin kodus käru ja labidaga mängides, sest puudus isu purjus kaasmaalaste kõverate nägude saatel pyhi veeta. Õhtul paistab päike nii imekaunisti maja ukseesisele, sellise ylekyllusliku õhtupäikesega hoovi kohtab harva. Nii et istud nagu keset kuldseid helbeid ja lased ajal voolata. Tohutu, tohutu väsimus on ka sellise päikese käes kergem taluda.
See suvi on muidu ysna vihmane. Vihmaga istub haljastaja kodus, sest maastik, muld ja muruseeme on töökõlblikud ainult kuivadena. Enamus nädalaid ongi olnud umbes 3-päevased justnimelt vihmade tõttu. Jaanipäeva nädalal oli ainult 1 tööpäev, hehe. Aga ma ei nuta, sest tervis... ei ole just parim, ytleme nii. Ja kodus on ka kyllalt tegemist, nt eelmisel suvel muru... heinamaa kamarasse istutatud taimed tahavad nyyd korralikku väljakaevamist ja mõnevõrra pinnaseparandamist ja asendamist, kohati tõstmist. Pluss lõputu rohimine.
Kätte jõuab esimene suurem põõsaste pygamise aeg, sest sirelid ja taraenelas on ära õitsenud. Võsa revideerides leidsin need roosid. Nad on sireli ja teiste kiirekasvuliste all niruks jäänud, aga eelmise suve võsalõikamise kiirabi laseb aimu anda, mida vanaperenaine siia aastate eest maha istutas...




Pidevad vihmad on väga täidetud roosiõied rikkunud ja kurdlehise roosi sordist ma ei saanudki viisakat pilti, aga nuppe on neil kõigil sel aastal palju, eelmisel aastal enne jaani kohta vaatamas käies ma nägin vaid yksikuid õisi võsas. Nyyd tyleb olla osav lõikaja, sest yksteisest läbi kasvanud okkalisi põõsaid majandada on, ee, põnev.

5 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Jaa, põnev on pehmelt öeldud, see lausa ekstreem. tänavu ongi vist kõik roosid paksult nuppe täis :)

elu aias ütles ...

Meil seda vihma nii palju tulnud ei ole, kui sul seal küngaste vahel ja mõni üksik nädal on sp lühem olnud. Annab sul neid okkalisi siis tuuseldada ilma käsi haavamata :)

Lendav ütles ...

Aga see kolmemeetrine roos! See vaatepilt ei unune küll iial. Fotode pääl pole mõõtkava, ise selle kõrval seistes oli Pöial-Liisi tunne.

MUHEDIK ütles ...

Suurepärane, kui võsast peale sodi ja saasta ka midagi ilusat välja koorub. Meil seda õnne polnud.
Egas midagi, pead kuskilt muuseumist või teatrist raudrüü rentima, saad kõik ogalised vaevata puhtaks.

Futu ütles ...

Jah, selline täiskasvanud roosipõõsas on uhke asi.