18 aprill 2017

Rõõmus ylestõusmispyha

Ei ole midagi pyhamat kui käru peale maanduva kõdupuidu tolm, mis päikese käes või selle varjudes omandab kuldsema v roostesema tooni, heljub aurana paljunäinud taluhoovi kohal ja teeb kuldsemaks v roostesemaks ka tema tekitajad.
Kuid inimesed peavad mõnikord mõnesid asju palju pyhamaks kui muidu. Sel nädalavahetusel olid päevakorras värvilised munad. Noorem tydruk tegi poevärvidega keemiakatseid, ma käisin õuetööde vahelt teda ässitamas. Pildilolevaid on kõige raskem ära syya, no ilusad on.

Ma olen yksildasem kui kunagi varem. Palun mitte valesti aru saada. Sõbrad ja maailm on interneti avamise kaugusel; alati on nägemisulatuses mõni pereliige, alati on võimalik ennast millegagi lõbustada. Kuid kurvaks teeb mind vajadus pere tiimimehhaanikuga midagi ette võtta. Inimene on muutunud väga vastutustundetuks ja teovõimetuks, inimeste juures kasutatavaid suhtlemisviise temaga enam kahjuks tulemuslikult rakendada ei saa. Nii et ees ootab põnev ja erutav automehhaaniku-ameti õppimise aeg, sest parem see hinnaline ja eksklusiivne töö ise selgeks saada kui oma tilluke eelarve patriarhaadi vana kombe kohaselt õppind rauajumalapreestritele ette kanda.
Kuida see lugu Tööliste Keldriga oligi.
Md, nädalavahetusel tegin esimesed tujutõstvad õppe-eesmärgilised katsetused pookimise e puude liikide vääristamisel sordi oksaga, katsejänesteks olid 3 kuuske, 3 pärna ja õunapuu. Kasutasin ladvalõhesse oksastamise tehnikat, kui nimetust õigesti mäletan. Vestsin pookealusega yhejämeduse oksa viisakaks kiiluks, ajasin aluse ladva lõhki, sobitasin okste koored ja mähad ettevaatlikult kokku ja teipisin kinni. Põnev oli, täiesti uus maailm. Pärastpoole otsin veel puid, mida vääristada, väikseid aluseid ikka leiab, ja seda, mida neile kylge monteerida.

5 kommentaari:

Lendav ütles ...

Just tõin auto parandusest tagasi. Ei ole odav lõbu :( , mis sest, et mul hää ja mittekallis mehhaanik on.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Munad on tõesti ilusad ja vääristugu su poogitud ning kasvagu. Mõnikord tuleb asju juurde õppida aga kõike ometi ei jaksa. Äkki peaks mehhaaniku välja vahetama !

Tsiil ütles ...

mnjah, pigem oleks sul uut sõiduvahendit vaja.

Anonüümne ütles ...

Uus autu ja uus autumehhaanik? Kust saada, ei tea kahjuks öelda.
Aga munad on tõesti ilusad ja värvika. Meil siin kahjuks ´valgeid mune ei müüda, seega läksime väga lihtsat teed ja värvisime sibulakoortega. Midagi jäi isegi paistma :)

MUHEDIK ütles ...

Traditsioone tuleb ikka au sees hoida, Sinu lapsuke teab seda, sestap need munad nii ilusad ongi.
Puukestele kiiret haavade parandamist ja pikka iga!
Alati polegi need mehhaanikud hirmkallid, kuula ümbruskonnas maad. Meie kandis on küll häid ja väga normaalseid tegijaid. Ise küll kõike siin maailmas ära ei jõua õppida ega teha.