26 august 2016

Töörõhkkond



Ilm on ilus, korrastan jätkuvalt kultuurikihti. Maja lõunakyljel asuv kaos ja võpsik jäi niitmata, hakkan sellele alles kuu aja pärast mõtlema, kui kips päris ära võetakse. Niikaua naudime laenatud vaate kaugemaid osi kuldse lõunapäikese mahedas kastmes. Eelmiste inimeste kultuurikiht on muuhulgas ka huvitav. Tuleb välja vanade eestlaste eluolu, nõukogude põllumajanduse ja maaettevõtluse detaile yksikute dokumentide, tööriistade, nõude näol, hoonete, hekkide ja hunnikute paigutusest saan teha ergonoomikaalaseid järeldusi. Ja loomulikult minu suur armastus - tekstiilid. Olen lisaks tavalistele ärapeetud seljariietele leidnud hulga kvaliteetseid pakse kardinaid, villaseid kangatykke, mida kasutati ilmselt uksekardinate, mõnda ka tekina. Põnevad sidused ja sissekootud pilukaunistus. Sellised kangad leiavad lugupidava koha uue pererahva riidekappides, sest mitte iga vana ei ole iganenud.
Kui käed karguga ja jalad poolteist -poolteist-sammust tydinevad, kygelen elutoas diivanil, sydametunnistus must. Sest lisaks kõigele tuleks laste toad enne kooli algust värvida-tapeetida, aga vt kipsi äravõtmise lauset. Ja otse loomulikult tuleb niisama lamamise juurde midagi asjalikku teha. Nt kitarridega mängida. Pildil on kyll yks Les Pauli keretyypi pillide heliomaduste võrdlemise hetk, aga minu absoluutne lemmik on peenema kaelaga ja huvitavamate lylitustega, st huvitavamat mängu lubav 3 helipeaga klassikaline Fenderi strat.
Kui kidra kätte võtan, hakkab iseenesest duure, viise ja laule voolama, olemasolevad laulutekstid ja luuletused hakkavad muusikalist vormi võtma, aga pere, ok, yldse inimeste juuresolekul ei tõuse käsi neid ette kandma. Jumal ja Jõuluvana, saatke mulle selleks otstarbeks yks korralik progerokibänd.

3 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Vana kultuurikiht võib tõesti olla põnev kui seda on säilinud. Meil seda õnne polnud, vaid räbalad ja vanaraud, millest iseenesest ka mõningast tulu siiski tõusis. Ja mängi aga pilli, mängi esialgu ilma selle progerokibändita kuni jumal ja Jõuluvana su soovi täidavad, Peamine, et jalg vahepeal rahu saaks :) Paranemist

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Tee pilti vanadest tekstiilidest!!! Küll laste tube saab hiljem ka tapeetida! Ära unusta, et mõned alustavad kooli-hooaega vapsee ilma küttekoldeta majas ja suuremat sorti remondiplaanidega. Oi juudas :D Tublit paranemist ja mõnusat pillimängu!

MUHEDIK ütles ...

Meil kahjuks peale rämpsu mingit põnevat kultuurikihti polnud. Võiksid küll pildistada oma väärt leide.
Ei ole hullu midagi Su remondiga. Lapsed said kooliminekuks kingituseks uue kodu ja omaette toad ja kui nad jõuludeks ka tapeedid saavad, on kõik korras.
Sa mängi just omadele, Sul see progebänd ju kasvamas :)