20 mai 2016

Mis siin ikka pikalt.



Yhel pildil on mariõunapuu, ostetud 11 a tagasi nimetuna ja pandud yhte ritta koos ungari sireli vitsakestega. Nyyd tahaks selle õunaka kolida kuskile avarasse ja kaunisse kohta, sest tal on kogu aasta ilus ja armas olek. Kevadel õied, suvel lehed, sygisel marjad ja linnukesed, talvel ymar võra.
Sellel teisel, mis ei ole see yks, on eelviimane syletäis kõdupuitu, mis ehituseks ega renoveerimiseks ei kõlba, aga see-eest lausa jumalikult sobib ahju panna. Olen seda 14x8,5 kanti puitu sorteerinud, puhastanud, lõiganud ja jaotanud ja muidu närinud päris pikalt ja on meeldiv teatada, et lõpp paistab.
Eile viis tõbras metsast salaja ära yhe mu armsa kalkuni. Allesjäänu on kurb, öelge veel, et loomad-linnud on rumalad, neil pole tundeid ega mälu.
Täna tõestasin ma praktilise katse abil kuuldust, et sisepõlemismootor muude vedelike kui bensiiniga ei taha töötada. Kallasin trimmerisse yhest helesinisest kanistrist ja proovisin masinat tykk aega käima tõmmata, ei läinud. Siis mõtlesin ajaviiteks puid lõigata ja kallasin sae paagi ka täis. Sae ketiviili otsides nägin riiulil õige kirjaga kankut ja kohe oligi selge, mis on niidumasina rikke põhjuseks. Kallasin masinate paakidest klaasipesuvedeliku välja ja olen õnnelik, et vähemalt sae karpat ja kytusefiltreid seda helvestega asja täis ei lasknud.
Aga tavalisel muruniitjal on loll vidin, mis ei lase soojaksläinud mootorit enam käivitada, juhul, kui see mätta otsas takerdudes välja surra otsustab.
Tuleb pöörduda yhe bändigaraaži pidava spetsialisti poole.
Sel nädalal olen kitarre mänginud ehk ainult 20 minutit ja lauludest on valmis pool salmi ja 1 refrään.
Ketramist on ka olnud. Vokid on nagu palveveskid.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui ilus õunapuu! Meie siinne puu sel aastal kahjuks eriti ei õitsenud, ilmselt piisas talle eelmise aasta röögatu õunalaari tootmisest. Aga see-eest on tulemas punased sõstrad, mida jälle eelmisel aastal polnud.

MUHEDIK ütles ...

Väga ilus õunapuu, nii õrnade õiekestega.
Huvitava katsega said maha, aga mõtle, kui tore olnuks, kui see vedelik olekski töötanud :)
Kalkunist on muidugi kahju, kohe väga

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Ilus puu :) Meil jälle õitsevad sel aastal õunapuud nii, nagu ei eales varem. Ma pole selliseid õiekogumeid nagu näinudki.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Väga ilus õunapuu. Mis metsas sul kalkunid on?

Futu ütles ...

Meil juhtus kunagi nii, et hoopis muruniiduk sai sae segu paaki ja pandi käima ka. Puhas tööõnnetus.