17 aprill 2016

Transitimehe meelelahutised e muusikateraapia

Et likvideerida hunnikud, leida väärikatele, aga siinmajas yle jäänud materjalidele uus ja hea kodu, olen maha kõrvetanud nii mõnedki head kilomeetrid. Selle tulemusena on hoovi tekkinud mitu tonni vaba ruumi, mis lubab krundi korrastamise ideele juba lootusrikkama pilguga vaadata.
Selle kõige vahepeal tegin vahepeal ka yhe tugeva bändiproovi.
Oleme ausad, tegu on raskete oludega võitlevate inimeste muusikateraapiaga. Muusika ja selle tegemine on vägev ravum. Meil ei ole yhtegi konkreetset lugu, sest bändiproov on sisuliselt pillide kolistamine õppimise eesmärgil. Ja õpilased, eriti trummisõbrad, on eriti fanaatilised.
Nädala eest tuli tegelda sõprade sorteerimisega, nimelt hakkasid bändiruumi imbuma vargakommetega joodikud. Tegin mootorsae näo pähe ja lohistasin värava taha yhe eriti visa päti, teistele on alati piisanud paarist kõvast sõnast. Teatud seltskond on kolhoosikorraga harjunud, aga tänapäeval, khm, kes maksab, selle omad on pillid.
Viimane mänguraviannus toimus perekondlikus koosseisus ja näha-kuulda sai mõningast oskuste silmnähtavat arenemist. Ehitaja, lukksepp v maakas peab käte liikumashoidmiseks rohkem vaeva nägema kui tubase eluviisiga Muusik, aga see on seda väärt. Ma yritasin enne öelda, et me jõudsime teatud koosmängimise tasemeni, mis lubab juba lugusid tegema hakata, siiani on olnud lihtsalt teiste mängijatega arvestamise harjutused, mis keskpäraselt v vähemusikaalsetele inimestele raskevõitu on.
Maru hea ajuravi, sest ansamblimäng hõivab kogu su mõttemaailma ja keha. Aju hakkab teistmoodi tööle, mõttemustrid lõpetavad enda taastootmise, tekivad värsked tunded ja mõtted, millest nii mõnegagi on võimalik edasi töötada. Pärast bändiproovi on kohe palju parem olla.
Muidugi, kui just mängimise asemel jooma ei satu. Aga korraliku mängu ajal pole sul aega ega huvitav purjus olla ja lämiseda.
Mõnele meie seast oluline mõttekoht.
Teeme seda veel.

4 kommentaari:

elu aias ütles ...

Vaatan telekat küll harva, aga sinu jutt meenutas väga Padjaklubi Miša tegemisi. Olen telekast vahest piilunud :)

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Pole paha :) ilusat nooti teile sinna L-Eestisse

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Hea ravum endale leida on väga oluline, kaunist kokkukõlamist bändile :)

MUHEDIK ütles ...

Pille kohe mitmele bändile. Muusika on tõesti teraapiline, eriti kui seda ise teha (Y)