29 aprill 2016

Rohi või elu


Modellinaeratusega kastanioksal on kalender sealmaal, kus osade puude pungad alles kleepuvad puhkemiseootuses, teised aga juba oma lõhnavad lehvikud laiali seadnud. Ja aednike põrgu madalamates sfäärides on tõsine põrgu lahti läinud.
Seda, et naadi juurikaid on kevadeti alati maa sees palju rohkem, kui pealsete järgi võiks arvata. Ja kui lehekesi on palju, siis juuri on lausa paksult, loogiline.
Ja kohas, kus peenrad läksid viisakalt talveunne, on paksult vesiheinaseemikuid. Ja teelehe omi, murukõrrelised muidugi, linnurohu idukesed ja päris palju muud ka.
Ja kõigist väikestest nõgesetutikestest on saanud koledad kõrvetajataimekimbud.
Majaesised laopeenrad on nyyd rohitud, yks pärislaopeenar tuleb tyhjaks teha ja asuda alumise juurde, kus viisakaks kõrvitsapeenraks vormistamist ootavad saepuru ja tammelehed. Lahkumine v mitte, aga kevadised mullatööd tuleb teha iga ilma, perekonnaseisu ja riigikorraga.
Täna valutavad mu kirjanikulihased korralikult. St need, mida inimene vajab kykitamiseks, istumiseks ja kummardamiseks. Aga lihasvalu vastu aitab mõõdukas trenn värskes õhus ja parimate lemmikspordivahenditega, seda teab teeneline elusportlane hästi.

6 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Jah, mida kõike selles kevadises maamullas ei peitu :D

Togram ütles ...

õnneks leiab selle kevadise aardejahi ajal ka muud põnevat. Eriti kui kevadel külatab see vana sakslane ja ei suuda meenutada, kas sinna või tänna sai mõni aare sügisel maetud :D

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Hüva kaevamist sulle!

MUHEDIK ütles ...

Jah, olenemata kõigest, vajab aed ikka oma perenaise hoolikat kätt. Ja kui aed Sulle siis vastu naeratab, kaovad ka need valutavad lihased :)

Futu ütles ...

See on see puuhobuse ajastu, mis algabki umbes aprillis, pole midagi teha.:)
Päeval me teeme maailma valmis. Iga päev. Õhtul on paganama kange olla. Aga homme on jälle päikseline päev.:)

Eve Piibeleht ütles ...

Äraparenräägi See naat on ikka tõeline õudus igal aastal ja ma valutasin eile pealaest jalatallani.