06 jaanuar 2016

Tubased lõbustused



Kosmilise kylma ajal istun kaitsvate seinte vahel ja teen täiesti tarbetuid asju. Yks neist on nt lambavilla värvimine. Sellest saab hiljem koos valgega kedrata laigulist lõnga.
Kudumasinad olen kinni katnud, sest laste kõrvalt, ja yks neist on mh pidevat jälgimist vajav, ei saa mehhanismidega töötada. Aga traditsioonilised käsitööd on piisavalt lihtsad ja ohutud, et neid multitaskingu korras teha ja vajadusel kiiresti käest panna.
Mõistus tudub ja on endale puudega lapse vanema paratamatu ja eluaegse vabadusekaotuse leevendamiseks kooriku ymber kasvatanud, aga needsamad kasutud kallid hobbid hoiavad mõistuse sooja ja lasevad tulevikul vähe värvilisemana paista. Igal tööl on ykskord palk ja iga õmblemine lõpeb uute pykstega.

6 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Su hobid pole kasutud, vaid rõõmsad ja soojendavad. Soojendavad nii ihu kui hinge.
Ma saan aru, et ega Sul kerge pole, aga rõõmsa meele ja hea tujuga saab kõigest üle.
Tean prouat, kes hoolitseb oma voodihaige sügava puudega poja eest juba 35 aastat ega ole teda nõus ühessegi hooldusasutusse paigutama, kuigi ettepanekuid on tehtud, sest ise on ta juba eakas ja ka haige inimene. Armastus on see, mis aitab.

Anonüümne ütles ...

See villa värvimise idee on üks väga hea mõte! Kujutan, et sellest kedratud lõng tuleb palju-palju vahvam, kui lõngana värvitud lõng!
maurus

Köögikata ütles ...

Väga põnev lõng tuleb ilmselt!
Aga küsin, miks sa taimed koos potiga akvaariumisse oled pannud? Ma ikka sokutasin nad kruusa sisse loomulikumaks olemiseks.

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Põnev lõngavärk. Ära unusta tulemust näidata!

mustkaaren ütles ...

Taimed tahavad suuremasse akvasse. Mul ootab 1 suurem kast remonti ja sinna tahan korralikuma vestluse peenra teha.

mustkaaren ütles ...

...veealuse peenra...