14 jaanuar 2016

Kaunis ja kivikõva

Pärast praktiliselt paljale maale tulnud -30 kraadist yllatuspakast jõudis kohale tagasihoidlik lumekihike. Kuidagi heledam ja helgem on olla, kylma vastu aga aitavad villased vatid.
Mul jäi mitu toredat tööd õue lume alla kevadet ootama, aga hea sõber ootab viisakalt. Tubased sõbrad saavad nyyd rohkem vatti. Nt lõngategemise ja kindakudumise riistad. Ai reo, täna hommikul ma kudusin paar vardatäit valesti, niisugust asja pole ammu juhtunud. Eks muud asjad lähevad ka järjest rohkem udusemaks, sest aastaid magamatust ja kõige erinevamat laadi vägivallakogemuste peitmist ei ole niisama mahapestavad. Eriti kui teatud asjad on juba hästi unustatud, aga siis yks raadiosaade, yks ajalehepealkiri, yks tuttava pillatud lause tõmbab asjal teki jälle pealt.
Siis ma teen tööd. Ja koos lastega kasvatan iseennast. Ja pean alati meeles, et nad näevad kõike läbi omaenda silmade, mitte nii, nagu mina seda soovin. Oleks mul pauerit teha see, mida nad näevad, paremaks ja tsiviliseeritumaks. See, et mul on see või teine koht haige, katki v sassis, ei ole mingi vabandus.
Vabandusi polegi.
Vaja on hagu anda ja rohkem.
P.s.
Mis on maakal kõva kylma ajal voodis?

7 kommentaari:

Futu ütles ...

Vastus: Maakatel on kõva külma ajal voodis sabaga soojenduskott (või mitu). Neid on suuremaid ja väiksemaid. Mõned neist isegi norskavad.:)

Anonüümne ütles ...

Oi kui armas kudzu! Parim soojendus keset südatalve :)

Fideelia ütles ...

Maakal on külma ajal voodis kõva närv! :)

MUHEDIK ütles ...

See on hiigla tore, kui ees on midagi oodata, kasvõi pooleli jäänud tööde lõpetamist ja uute projektide alustamist.
Sõber-koer on muidugi väga mõnus soojendaja.
Kas Sulle anti eile me soojad tervitused edasi?

Lendav ütles ...

Karvane keskküttega radiaator.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Maakas ei elaks talve ilma sabaga soojenduskotita kuidagi üle :) Lastele on vaja armastust, seda kõige enam ja sellest Sul puudust ei tule, hagu võib anda aga mitte lõpmatuseni, siis on see juba masohhism, vahepeal peab aja maha ka võtma :)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ennäe, tundub kuidagi positiivne, see postitus :) talv meeldib sulle, jah?