14 august 2015

Päike paistis ja aed

Oli haljas.
Sinimereliselt säras taevas.
Lubas tohutut õnne kalender.
Raadios soigusid Elmar ja Alender.
...
Tulin tuppa, kus raamatuid loevad,
Pille mängivad, teed joovad prouad.
Põrandal keset sodi kõik koerad
Näidand ette, mis suudavad lõuad.
Kilekotid, munakoored, kallid Fenderi kaablid ja igast muud mudru
Vedeleb põrandal yhtlase kihina pissihaisune pudru.
...
Laulda Tõnis Mäe aialaulu viisil
Hoovi on tekkinud paarkend ruutmeetrid vaba ruumi juurde, puiduhunnik kahaneb. Korralik materjal laias laastus sordi kaupa eraldi, korratu puit kytteks lõigata. Muud tööd pealeselle. Polnud mitu päeva aega korralikult syya, ja mingi naabriahvi autostereotymaka lööklainekontsert tekitas nälginud ja kunagi nendesamade muusikasõprade poolt korralikult lömakspekstud ajus korraliku paanikahoo ja hirmupsyhhoosi, mida maandasin siia-sinna kogunenud suuremaid korralageduse hunnikuid likvideerides. Aga neid jäi veel järgi ka, sest soditekitajaid jätkub.
...
Ahh, kyll ma olen yksildane (kyyniline irve). Abikaasa on tõmbunud keskeakriisis meesterahvaste maailma yletamatu myyri taha ja suhtleb enamasti ainult, ee, destruktiivses kõneviisis. Olen kena ja viisakas, kui seda võib yhe maatrolli käest nõuda, et lapsed ei omandaks ajaloolist, aga edasiviivat võimet olukordi sõimu ja kakeluse korras lahendada. Muidugi ma otsin positiivsust, sest kuigi ilmselt olen kaotanud inimese, on mulle jäänud majapidamine ja sõnnik.
Selle kõige peale olen yksjagu kedranud ja ketran veel. Oskused paranevad. Villa on palju, aga ka kudumismasinad tahavad enne talve tulekut pai ja oma tuba.
Ma ei kirjutaks sellest, aga antud olukord on tasapisi laagerdudes igasuguse pingutamiseisu ära võtnud. Pole mõtet tulevikuta asja nimel yksi rabelda ja sellegipoolest halvustavaid ja ebaadekvaatseid kommentaare kogeda. Parem siis teha veidigi rohkem asju, mis minu sisemust ehitavad. Nt yhemehebände.
Ei ole meeldivad need päevad, ei kaunid need ööd. Päikeselised kyll päevad, kuid tyhjad kui ööd.

2 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Ketramine on teraapiline. Ma toon Sulle ülehomme kartulikotitäie villa juurde :)

Köögikata ütles ...

Oi, kas ma võiks ka oma koeravilla tuua?