01 juuli 2015

Vaprad pliidivalvurid


Halva ilma korral toimub kõik siseruumides.
Ja kohe yldse ei taheta väljas ööbida. Mõned pedagoogilised katsed on lõppenud puruksnäritud ja kraabitud välisuksega ja koridoriuks koges sama, Kusjuures vana tädikoer toetas kutsikate laamendamist nõudlike haugatustega. Ja loomkatsed lõppesid kella 12 paiku öösel kutside tuppa tagasi laskmisega.
Koerad peavad mind oma emaks vist.
P.s. Nad naeratavad nii toredasti ja peksavad oma sabakestega ja tallavad su jalgadel. 5-kuused kutsikad ei ole veel kurjade inimeste ja loomadega eriti kokku puutunud. Võõraste peale algul hauguvad jämeda häälega, aga siis poevad peitu, ikka tuppa sinise voodi alla. Must mastif on märkimisväärselt kartlik, aga omas kodus võib koer karta seda, mida ta soovib. Kusjuures teisi pere koeri soovib ta endale allutada ja söögijagamise ajal on ta kõige kangem kiskja. Hall kuts aga on kiire taibuga artist, kuulab hästi sõna ja õpib meelsasti. Kui Must Matu on umbusklik kodu, pere ja karjavalvekoer, siis Hall Fredi oleks hästi sotsiaalne spordikoer ja näituseloom.

4 kommentaari:

Futu ütles ...

Kari. Vaja lähestikku olla. Kassidel on teistmoodi. Talvel on suur armastus inimliku soojuse vastu, aga suvel on Psoltõ.:)

MUHEDIK ütles ...

..eks Sa seda ju oledki, kas just ema, aga karjajuht ju küll

Milda ütles ...

Nad on selleks veel liiga titad, neil on hirm. Igasugused uued asjad hämaras hirmutavad ja hirm ei ole koerakasvatuses kôige parem abimees. Arm on palju suurem. Aabik oli peaaegu aastane, kui jäi terveks ööks úksi ôue valvama ja lihtsalt ei tulnud tuppa muidu kui käsu peale.

Krissu ütles ...

Nii mõnus koerasülem. Olen ka lugenud, et see kartuseaeg on teatud vanuses. Ma käisin lausa oma koeraga sõidutee ääres, et ta harjuks müraga näiteks. Muidugi meil jäi jälle inimestega harjutamata, väiksena. Siin maal neid palju ei käi ja ise ka ei läinud rahvamassidesse ja nüüd on....kui keegi tuleb on rõõm ülisuur, ja oleks ta siis paigal selle rõõmuga...