03 juuni 2015

Et saada pruuniks,

Tuleb palju õues mängida. Mina juba olen natuke pruun.
Sest olen puudega. Kyttepuudega. Sai just alumise tee pealt 2 bussitäit puid ära kuuri kärutatud, aga hoovis on veel ports kyttekslõigatud vanapuitu. Kuuriga on yldse omaette nali, aga sellest pärastpoole.
Umbrohtudel on mingi kiirendamise periood käsil. Kahtlustan, et meil on rammus muld, sest kultuurtaimed kasvavad ka myhinal. Kymmekonna aastaga on mõnigi puu ja põõsas juba korralikud meetrid saavutanud. Kõigel on hoopis teistmoodi kasvuhoog ja elamise laul kui mu lapsepõlve lahjadel liivakyngastel.
Täna käisin lapsega arstil. Väikse poisiga logopeedil. Tuleb minna veel perearstile, neuroloogile, psyhholoogile, geneetikule, kirurgile, ortopeedile ja lisaks vähemalt iganädalne linnas logopeedil käimine. Sest see laps on seda väärt. Aga miks see tore poiss niimoodi arstide vahet peab käima, on samuti omaette ja yldse mitte meeldiv lugu.
Käisin muuhulgas taimejahil kah. Otsin yhest aiandist yhe fuksia sordi, mille yks esivanem patagoonia fuksia, ja yhe shirasawa vahtra. Siin rohisin yhe metsa alt mõned tillukesed mandžuuria pähklipuukesed. Aiandid on toredad, tekitavad häid mõtteid. Ja metsa all kohtab huvitavaid varasuviseid lilli.

Ja õhk lõhnab, sirelid lasuvad helge unena aednike kõigil meeltel :)

Lapsed ja kutsikad on juba nii suured, et lasevad õues tööd teha. Must koer on sõnakuulmatu poiss ja kipub jooksu panema, temaga pikalt vabajooksumänge teha ei saa. Ilmselt pole tegu päris sõnakuulmatusega, vaid pigemini pikkade juhtmetega, mida tuleb rohkem harjutada ja koolitada. Selline omaette nokitseja ja yksindust talub hästi, teda saab juba päeviti ketikoerana töötava proua C seltsis õpipoisina hoida lyhemat aega. Aga hall kutsu on hoopis teistlaadi artist - tahab seltskonda ja kuulab kiiresti ja hästi sõna, pysib teiste sh oma inimeste juures ja ei taha sugugi yksi hulkuda. Temast ketikoera teha ei ole hea mõte, aga teadaolevalt on tema tulevases kodus alustatud suurekoeraklassiga võrkaia tegemist.
Ma armastan lapsi ja jumaldan tittesid. Naljahimulised jumalad korraldasid asja nii, et noorim poiss liiga ruttu suureks geeniuseks ei kasva, ja meie must kutsu on ka sellist sorti poiss, kes vajab rohkem trenni ja õpetust kui keskmine koer. Rääkimata abikaasast, kes kah just säravaim matemaatik pole. Kõnelemata ymberkaudsest lasteaiast.
Võtke teatavaks, jumalad, et mul on väga keerukalt arenenud ja mitmekylgne huumorisoon. Kui teie narrite mind 1 korra, siis mina narrin teid kah. Vaadake, kas on mõnus. Nali nalja, hammas kuldhamba, vorst juustu vastu!





Esimene, lillekesed metsas.
Teine, unenäolise valge mytsiga vihmapilv Naaberkyla taga.
Kolmandaks, vaade uuelt alumiselt teelt uude kuuri, mis tuleb ehitada vana kuuri ymber, aga projekti teostajal on muud tegemist. Ma vähemalt hoolitsesin, et materjalid võtta oleks, kui tuleb tuju edasi teha. Pagan kyll, Kesse asja valmis teeb, pidevalt on vaja asju mingi muu tegevuse eest ära tõsta ja vahepeal tekivad kontrollimatu kaose pesad.
.......
Ma tahan kedrata selle kõige peale.

5 kommentaari:

Futu ütles ...

Eh, Kaaren, Kaaren:)....tegelikult oled sa tabanud ühe vana hea tõe ja see on see, et kui vahel asjad üle pea kipuvad kasvama, siis on hea nende üle veidi irvitada (või rohkemgi:) ja kuidagi kergem hakkab kohe. Eelmises elus läks seda nippi kohe tihti tarvis. Muidugi on sellega see jama, et jääbki lõpuks külge.:)

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Elu on kummaline asi. Mina ei suudagi seda päris tõsiselt võtta aga mul on lihtne irvitada, minust ei sõltu keegi ega miski. Ja jumalatele on vahel vaja lausa varvastele astuda :)

Krissu ütles ...

Oo, milline vihmapilv....ja vapper oled ikka.

MUHEDIK ütles ...

Sirelid on praegu nagu hea vein, panevad veidi purju :)
Ma olen ka alati väga kehvas seisu naernud, kui enda üle, pole häda. Aga kui teiste üle, üldsegi mitte isiklikult, vaid situatsioonist lähtudes, mõned solvuvad, nii, et sellega tuleb vahel piiri pidada :D
Aga Sa ketragi vahepeal

Fideelia ütles ...

Palun ärge tehke koerast ketikoera. Vabadus on elusolendite põhiõigus.