18 juuni 2015

10 aastat istutusi




Juba hakkab looma.
Selle akna taga paistis varem kortermaja, kus käisid igapäevased joomingud, autostereod paukusid, purjus inimesed karjusid ja käisid nii mõnigi kord meil kodus laamendamas. See kestis aastaid ja kahjuks jääb unustamatuks varjuks kõigi mu sirelite ja kontpuude kohal.
Esimene suvi ei olnud võimalik suurt midagi teha, sest kohe samas, pirnipuu taga oli yhe suurema ryystaja ehitatud kuur ja praktiliselt kogu see aia osa oli tema koli täis. Isik keeldus seda ära kraamimast ja sõimas ja ähvardas meid kyll ise, kyll koos sõpradega. Sygisel lõime sae tema kuuri seina, siis hakkas meeletu kiirustamine ja kuu ajaga oli plats oluliselt puhtam.
Miks nii keeruliselt, no kas ei oleks võind mehe juurde kolida või see probleemne vare maha myya ja alustuseks 1-toalise korteri osta. Teate, mõni asi on seest suurem kui väljast. Isegi, kui esimene vaade on jube ja ootused madalad. Tookord mul ei olnud muud varianti kui viglavarrena seista, sest ämm mind ei sallinud, tahtis ilusat ja rikast miniat, ja yyrikorterid võtsid alati kogu mu palga, sellest raiskamisest tahtsin ruttu lahti saada...
Aga praegu on siin laga asemel, noh, park, ma olen hoolimata paarist jõhkrast ja mitmest vähem jõhkrast kallalekippumisest hoolimata elus ja rõõmus, sõidan bussiga ja oskan, tean ning armastan asju, mida yhetoalises korteris ei oskaks, teaks ega armastaks.
Meil on koledaid vaateid ka, aga neist mõni teine kord.

7 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Väga mõnus džungel Sul seal!

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Ohhoo, 10 aasta juba lowevad :) Oled tubli, vapper ja töökas ja ma juba ammu tahaks sellele ilule, mida ma kahtlustan olevat rohkem kui arvata võiks, pilku heita :) Ehk ikka õnnestub

MUHEDIK ütles ...

See, noh!park on ju väga ilus. Kahju, et kõrval "enne" vaadet pole.
Arvan Rahmeldajaga samamoodi, et seda meie eest peidetud ilu peaks Sul seal hoopis rohkem olema.

Futu ütles ...

Silm puhkab sellisel vaatel.:) Kümne aastaga hakkab tõesti juba looma. Minu aed on noorem, täiega sain asja juurde asuda alles blogimise alguses ja see oli 2009 suvi.

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Ilusad vaated jah :) aga äkki sul on suurt roosaõielist pargiroosi vaja? Saad äkki mõne koledama vaate kinni toppida?

Tsiil ütles ...

Mõnusalt tihe ja roheline nagu salaaed, naabreid ei oskakski sinna pildi taha mõelda.
No ja nendesse kolepiltidesse ma eriti ei usu :)

Fideelia ütles ...

Vägev! :) Tubli oled, sa saad kõik, mis sa tahad!