25 märts 2015

Magavad,

Jumal tänatud. Kui laps magab, siis laps kasvab. Nii, kui valgeks läheb, hakatakse piuksuma. Seega, tõusen umbes kellu 5, lasen kuttidel õues joosta ja pissida ning siis järgneb veel paar tundi möllu.
Mees paneb kutid ööseks puuri, et nad magada laseks. Esimesest ööst esimese poole nad nimelt jooksid ringi, mängisid ja kaklesid.
See viimane on minu jaoks oluline põhjus kutsikaid veel mõnda aega koos kasvatada. Hall kuts on väga suure söögi- ja mänguhimuga, armastab seltskonda ja haugub vahest kasside v kasuema peale. Must koer on igas mõttes tagasihoidlikum, aga talle on vennake väga oluline. Olen kindel, et mu tööhull vend, tubane ema ja lollakas isa ei viitsi kasvueas kutsiga tegelda niipalju kui vaja. Tited ju.
Täna saavad nad 2-kuuseks. See kolmas, suur loom on pr C, viisakas ja hooliv kasuema.


10 kommentaari:

Futu ütles ...

Küll on armsad.:)

Rahutu rahmeldaja ütles ...

on küll superarmsad, kasvagu nad siis õnnelikeks kutsideks Su hoole ja armastuse all :)

Eve Piibeleht ütles ...

Meil algab ka prõmmimine ja kiunumine hiljemalt poole kuue ajal hommikul, nii et olen oma elulaadi täielikult muutnud. Aga see on nii tore, et nad saavad mingi aja veel koos olla (mingil ajahetkel läheb muidugi kehtestamiseks, kumb kõvem kutt on...) ja veel vahvam, et pr C nad kenasti omaks võttis.

Anonüümne ütles ...

Nii muhedad kutsad, pean lastele ka pilte näitama. Eelmise postituse foto peale tõusis üksmeelne kisa, et otsekohe on vaja teile külla sõita. Kohe me muidugi al
ei saa, aga kui me tagasi Eestis oleme, siis me tuleme esimesel võimalusel.

Fideelia ütles ...

Unistan kutsikast, aga mul on suur ja võõraste loomade vastu kuri kass. :) Kas sa kutsikad koertekooli paned? Räägitakse, et see olevat väga vajalik ja omanik tänab end hiljem selle eest. Koer vajab turvalist, ettearvatavat keskkonda ja seepärast on hea, kui oskab ja teab mõndasid lihtsamaid reegleid.

MUHEDIK ütles ...

Armsad jah, ja kindlasti eriti armsad on nad magades :D

Milda ütles ...

Nunnukad, kumb teie oma on?

mustkaaren ütles ...

Fideelia, ma praegu harin ennast koerte kasvatamise teemal, sest suur koer peab sõna kuulama ja ettearvatavalt käituma. Koertekooli yle olen mõelnud, aga oleneb, kuidas sygisel autode, laste ja rahaga on. Õnneks on netis usadusväärset infi kyllalt. Kindlad reeglid ja rahulik kohtlemine on igasuguse pedagoogika alus, ka laste oma :)
Milda, praegu arvame, et must kuts jääb meile, hall hiiglane vennale.

Ai-nika-naka blogiseb ütles ...

Nii tore, et need kaks tegelast ühest blogist teise kolisid ;).

Jälgin huviga!

Mul endal 1a 7 kuune tegelane kodus, seega olen selle mõnusa asja läbi teinud. Raske, kuid samas tore aeg.
Koolis ei käinud, sest võimalust selleks lihtsalt polnud. Lugesin palju netist ja raamatutest. Tundub, et enamvähem olen asju õigesti teinud. Kindlasti mitte nii tulemuslikult, kui oleks koertekoolis käimisega saavutanud, kuid ei kurda.
Endale on visadust ja kannatust kuhjaga juurde tulnud! :D

Edu!

Tsiil ütles ...

nummid tegelased ja see on sul õige otsus, et nad koos on, saavad ikka korraliku ja rõõmsa lapsepõlve :)