30 november 2014

Vana puu


Klaasid seest, lahtine värv ja sopp maha ning naelad välja võetud. Kapi otsas kuivamas, mõõtu lõikamist ja klaasimist ootamas.
Majal on puudu 5 komplekti sisemisi aknaid, ilmselt tuleb teha ka 3 paari välimisi ja 1 uuem ja suurem aken koos lengiga. Olemasolevad on tõesti hullus seisus ja ma ei taha enam neid ostmisejutte kuulata, samal ajal kui sademevesi ehitusvahuga paigatud kõdupuidust läbi imbub ja tuuleke puhub. Yhes varasemas postis oli näha, mida ma vuntsisin, need olid meid 10 @ntsu teeninud siseaknad, millega ma varem ajapuudusel ei tegelnud. Või ka sellepärast, et vältida tyhja juttu ja mõnitamist. Praegu on mul olemas tisleritöödeks kogu riistapark ja ma ei sõltu kellegi tujudest, võin lõigata, lihvida ja hööveldada siis, kui vaja on. Ka oskused on tekkinud ja paks nahk ebakonstruktiivse kriitika suhtes. (Aga mis oleks, kui see kõik oleks mul olnud juba 10, 20... aastat tagasi, siis oleks majake juba valmis ja saaks rahumeelega kedrata ja kududa... Aga siis poleks lapsi, kes haigele vanainimesele rohukest ja veekest toovad. Ses mõttes on ju tore, elu- ja tööase areneb, oskused kasvavad, lapsed õpivad uusi ameteid, loodud saab terve hulk väärtusi.)

5 kommentaari:

Milda ütles ...

Loen Su viimaseid postitusi ja meel on kurb, meil oli terve virn aknaid üle, mõned kehvemad, aga enamus suhteliselt heas korras ja tervete klaasidega, hüüdsin blogis ka, et kes soovib. Lõpuks andsin ühele võõrale inimesele àra. Kas Sa tõesti ei näinud mu pakkumist? Nii kahju!
Muidugi oled Sa üks vinge tegelane ja saad ise hakkama, aga siis oleks muudeks toimetusteks rohkem aega jäänud:)

mustkaaren ütles ...

Tänan, aknaid kulub alati ära :)
Meil ei ole praegu kahjuks ykski auto pikema sõidu kõlblik, seepärast hoian reisude suhtes madalat profiili ja ei plaani ega luba midagi.

Hundi ulg ütles ...

Akende renoveerimine on üks ütlemata mõnus nokitsemine. Kõik need jätkud, tapid, faasid, punnid. Oma hütiga pidin algusaastal ka kogu majale ringi peale tegema. Mõni aken püsis ees, ei kukkunud eest, vaid tänu sellele, et kuhugi oli kahvel ette torgatud. Osad jälle sedamoodi, et eest võttes jäi kaks raamiosa pihku, kolmas kukkus maha.

Aastate jooksul nokkisid tihased paljudel akendel jällegi kiti ära, ning tuul vihises jälle tubades. Sellel suvel tellisin ikkagi uued puitaknad paketiga. Nüüd, kus ka lengi ja palgi vahe korralikult soojustatud, vähenes hoone küttekulu umbes 1/3. Minu jaoks mõistlik investeering. Eks ma proovin midagi muud meisterdamiseks leida. Õnneks maaelamises leidub alati, mida teha.

Aga siiski kordan, et kadestan. See oli mõnus töö.

MUHEDIK ütles ...

Nii nagu Mildagi, olin mina vanade täiesti kobedate akendega hädas. Kuulutasin isegi valla lehes, et annan tasuta ära. Lõpuks leidsid nad tee prügimäele, sest hoiukohta neile polnud.
Nad tulnuks küll Sulle sobivatesse mõõtudesse tuunida, aga mis sest enam:(

Eve Piibeleht ütles ...

Minul on vist see aeg möödas, kui ma midagi ehitada tahtsin. Käsitöö pole kunagi mu tugevaim külg olnud, olen lihtsalt koba. Olude sunnil on muidugi ka elus kõike tehtud. Enam ei taha.