17 november 2014

Paar nõgest

Seoses maja ja maa kallal võimlemisega on aiakultuurid kasvanud nagu nad ise soovisid. Nõrgemad virelesid, tugevamad laiutasid. Aga Jõuluvana kingitud totaalne transformatsioon on täies hoos, kusjuures paljud arengud pole yldse selged. Mul on identiteedisegadus - kes v mis ma siis olen? Muidugi tuleb hyperaktiivikust ja mitme muu viimase mõne kuu sees järjest selgineva probleemiga noorematele lastele imekannatlik ema ja leidlik eripedagoog olla, aga elu nõuab ka äärmiselt paindlikku mõtlemist ja kannatlikkust seoses puberteetidest suuremate laste ja vaiksest hullust mehega. Tuleb olla tubli ehitusmees ja sitaviskaja, Transiti-mees ja pillimees pealekauba. Oma kallitelt jaapani kudumasinatelt võin ainult ämmelgavõrke pyhkida, sest osutus, et aastate kulgedes on meistrid õhku haihtunud, aga vajadus töö - ja eluruumide laiendamiseks jäänud... (kas sai piisavalt diplomaatlikult?)
Aiake on täienenud vähe, aga koogikreemilikult. Alla puuviljaaeda tuli lisaks Jubileumile ja Vanaonu Leo Sinisele veel 2 ploomi, Kometa ja Skoroplodnaja, kui õieti mäletan. Ja lillepeenra segadikku kukeharju.
Ma sooviksin, et saaksin paremini magada. Vatti täis peaga on vatine olla.

5 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Magamatuse vastu aitab perearsti poolt välja kirjutatud tablett, pole mõtet neid karta ja ennast piinata. Ma oleksin ammu kurnatusest surnud, kui ainult taimeteedele loodaksin.

MUHEDIK ütles ...

Thelal on ilmselt õigus.

Tii ütles ...

Eee, see jaapani kudumismasinate teema on nii diplomaatlikult väljendatud, et lihtinimesele ei jõua kohale. Kas jaapani masinad seisavad sellepärast, et kodune osavnäpp ei oska /ei viitsi (enam)? Ja mis seos on meistrite kadumise faktil ruumide laiendamise vajadusega? Taimede ja laste osas on olukord palju selgem. Kõik arenevad ja kasvavad. Olgu sul neist palju rõõmu.

mustkaaren ütles ...

Osavnäpp peab jutumeesteks osutunud kaasteeliste asemel ehitusobjektile viskuma ja enne talve kiireid remonditöid tegema, et sel talvel jälle hydrofoor lõhki ei kylmuks jne. Loomulikult on tarvis tegelda ka kytte, autojuppide, laste, majapidamise jm-ga, millest yks maailm koosneb. Kaunite kunstide ja ettevõtluse rõõmudega las tegelevad need, kellel toetav pere taga.

mustkaaren ütles ...

Jaapani masinad aga rõõmustavad mu silma ja tõstavad tuju isegi nurgas seistes, sest lahtiharutatud mõistatused tekitavad võidurõõmu.