01 september 2014

Bilanss ja audit

Aktiva kirjeldamisega ei hakka vaeva nägema, sellest oli juttu eelmises postis. Passiva oli kirjas yle-eelmises postis. Kuna tegelikult kuulub majapidamiskohustuste hulka ka kodu e kinnisvara arendamine, aga teatavasti on arendamine midagi muud kui ainult värvimine, tapeetimine ja suurem telekas; perekohustuste hulka kuulub mitte ainult vaikne viisakas teenindamine ja kehaliste vajaduste rahuldamine, vaid pereliikmete vaimne arendamine ja nende võimete ja võimaluste realiseerimine. See, millised on minu vajadused ja võimed, ei puutu asjasse, sest päris mitme võime realiseerimine ei ole mitmel minust mitteoleneval põhjusel õnnestunud. Orjanduslik Lõuna, junõu. Antud olukorras, st ainult minimaalse toiduraha eest koduseinte vahel madistades edasiminek kahjuks võimalik pole. Tuleb minna kodunt välja ja piisavalt kaugele, et jaksaks kodu jaoks ressurssi koguda, muuhulgas vajalike suurte tööde jaoks võtta maksulised mehed, sest mul on pikaajaline kogemus yksinda kõigi kinnisvarasse puutuvate juriidiliste ja ehituslike probleemidega tegelemisel. Olukord on sitt, aga väetiseks see kraam ei kõlba. Kui hyva lugeja soovib, võib nyyd käsi kokku peksta ja ahhetada, aga ma olen pärast mitut aastat koostegutsemisest keeldumist, sõimu ja alandusi nõuks võtnud oma kalli pere ja sydamest armsa aia maha jätta. Vestelustest pereliikmetega on selgunud, et neil pole sest kahju sugugi, otse vastupidi, kerge raha kulub alati ära. Praegu lappan erinevaid lehti ja tutvun oludega. Suvi otsa oli mul 4 last kodus, nendega tegelemine (2 nooremat on erinevate arenguhäiretega ja see tekitab lisapingeid kõigile teistele) ja tasapisi järjest imelikumaks muutuva mehe tujude talumine ei andnud selleks kahjuks varem aega. Panen ära oma asju ja laon lihtsalt virnadesse ja katan kinni veel sorteerimata ehitusmaterjale. Plats puhtaks, et uus luud saaks tulla! .................. PS. Kole on kyll, kui su mitme aasta töö kokku vajub ja ehk laiali tassitakse, aga kaugelt ei ole see nii valus.

12 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Oleks noorem, läheks isegi. Juba selle pärast, et viis aastat mingis mõistlike palkade ja sotsiaalsete garantiidega riigis annab tulevikus pensioni, millega nälga ei sure. Tagasi tulla jõuab alati, kui koduigatsus peale tuleb ja mõnikord näeb asju kaugemalt selgemini.

Aidi ütles ...

Oh jahh, ja kurb ikkagi. Aga ma arvan, et kui juba selline otsus langenud, ju sa oled siis nii ja naapidi võimalusi uurinud ja vaaginud, nii et mis sest enam.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

edasiminek on alati õigem kui paigalseis, kui otsus kindel, siis soovin vaid heade võimaluste leidmist ja edu

MUHEDIK ütles ...

Mulle meeldib, et Sa oled lõpuks otsusele jõudnud. Ega kaugel kerge pole ja see raha, mis tulemas ei kuulu ka kergete kilda. Aga ehk eemal olles on kergem vanast lahti lasta ja järgmisi otsuseid teha tuleviku tarvis. Edu ja jõudu ja õnne ja peatse kohtumiseni!

Tii ütles ...

Jõudu ja meelekindlust!

Anonüümne ütles ...

Kõik on õige ja ei ole ka.
Aga, mis saab lastest? Kes asendab neile sind, eriti neile, kes sind nii väga vajavad? Süda jääb ju jubedalt valutama nende pärast. Kas suudad? Maurus

Futu ütles ...

Tubli. Algus on kindlasti raske, kuid tean ühte tublit naist kes selliselt toiminud on ja muidugi...kes tahaks töötada kaugel võõrsil, kuid kui muid valikuid pole, siis tuleb härjal sarvist haarata. Hea oleks palgata keegi südamlik ja sulle lojaalne naissugulane "majasokuks", kes hoiaks lapsed ja teisepoole, ning kodu korras.

Tii ütles ...

Oot, kas kavatsed pisimad kaasa võtta, või on sul kodumail keegi kellele neid usaldada?

Kuldkingake ütles ...

Alguses tööle, siis elama. Eesti riigil sind vaja pole, tal ükskõik. Kuidas su meesinimene ilma sinuta kogu majapidamisega hakkama saab? Loodan et töö, mida tegema lähed on midagi normaalset ja jõukohast ning tasuvat, midagi mille nimel on mõtet elus nii suuri muutusi ette võtta. Palju tervist ja edu sinu julgetes ettevõtmistes!

Tsiil ütles ...

Edu ja jõudu!

Hundi ulg ütles ...

Oehh... Kurb kuidagi.

Aga sedasi polnud vist ka enam mõtet. Vähemalt võimalus, et edasi läheb paremaks.

Morgie ütles ...

Maa saan aru, miks, aga mitte kuidas - tõesti, mis lastest saab? Võtad kaasa, jätad siia? Kuidas?