19 detsember 2012

Kus te jooksite, päkapikud?

Kuradi kylm on. Just praalis raadios keegi tänavakysitletu, et mis talv see ilma kylmata on. Mul on hiljemalt t2na tarvis vormistada 1 loosipakk, 2 jõulukontserdil laulvat tydrukut ja poiss, jätkata magamistoa kiire soojustamisega, koridoriga midagi teha, et soe vesi ei kylmuks (praegu oleme sooja veeta, aga suur plaadivirn ootab seinapanekut ja enne põranda ligi ei saa), paar minu enda kaalus palki ymber tõsta, et laotuppa kyttekaablite ja soojustusmaterjalide juurde pääseda, koristada koduloomade ja laste tagant, ja viia tydrukud õhtul esinema ja tuua tagasi ka. Ja kytta ning tunda pahameelt kiirelt kahanevate kuivade kyttepuude ja meeste laiskuse tõttu poolmärjaks jäänud puudeportsu pärast. Sööta loomad ja kasta lillid. Kylm pärsib neid tänase päeva tegemisi oluliselt. Aga hommikul lõpetasin ema salli. Ema nimelt oli see isik, kes mu kudumismasina kinni maksis ja esimese töö teen talle, teised oodaku, kuni ehitaja ja logistik saab korraks mahti tunked seljast võtta. Hulluks ajab. Kas me sellist talve tahtsime? Ma vihkan romantikat!

5 kommentaari:

tavainimene ütles ...

Ohoo, kudumismasin? Mis plaanid on?

Kuldkingake ütles ...

Hea Kaaren!
Soovin Sulle ja Su perele s.h. ka pudulojused ilusat Jõuluaega. Nii väga rahulik ta vaevalt sul tuleb, sest külm ei anna ilmselt veel niipea järele. Loodan, et kõik sinu uued ja vanad aiaistutused ja muud taimed samuti talvele vastu peavad.
Ole tugev!

MUHEDIK ütles ...

Ilusaid perekeskseid pühi ja palju päkapikke!
Ei ole siin pahandada midagi, egas me Hispaanias ela :)

Futu ütles ...

Betti Alver on öelnud "Mul kevad algab peale jõule...", nii, et kui sinnani vastu pidada, siis pole enam mägede taga. Kaunist jõulurahu ja mahekülmaga talveilmu soovides...:)

Tsiil ütles ...

Külm on veidi järgi andnud, norrakte ilmateade näitab nädala lõpuni -16 ja järgmisel nädalal juba tugevat temperatuuride tõusu. Mis torude seisukohalt on veidi hullem, nood kipuvad külmuma siis, kui järsult soojemaks läheb.

Küllap on selleks ajaks kui ma seda kommentaari kirjutan suuremad pidustused möödas ja plaadid seinas.

jõudu!