02 juuli 2012

K6hklev

Pidasin seda taime siiani nakai hostaks (variegata), kuni sattusin l2hemalt uurima. Lehed pole siledad-l2ikivad, vaid helklevad ja veidi krobedad. Guugel kylvas mu hingesse segadust, et ehk see ongi kallis kadunukspeetud kopsurohi David Ward, madalakasvuline nagu nakai hosta. Kasvas teine hoopis teises kohas, kui m2letasin, justnimelt k22bik-hostade k6rval.
Ostan aju. Pakkuda v6ib k6ike. Hindamine ja 2ravedu kohe.


6 kommentaari:

Tii ütles ...

Pilti ei saa kahjuks suurendada. Põhimõtteliselt peaks lehe järgi ju suht kerge olema määrata, kopsurohu lehe rood ei kaardu paralleelselt lehe tipu suunas, vaid harunevad keskroost marmorjalt kahele poole. Vaata näiteks Soojamaa talveõitsejatest veebileht,mille allosas ka David wardi lehe pilt . Rohkem tundub, nagu oleks pildil tegu siiski hostaga. Sarnase välimusega on näiteks Spinners lavender

mustkaaren ütles ...

Jah, lootus v6iks olla v2hem arutu:)
Tegu on ikka pisikese hostaga. Kui aga teistel on 6ievarred juba yleval v6i p2ris 6itsemas, siis sellel taimel ei paista veel isegi otsi. Muidugi on kopsurohu leht teistmoodi (nt karvane, ja roodsus nagu, ytleme, ohakal). Aga selle pisikese hosta ostmise koha ja sordinime koha peal valitseb must tyhjus, kuigi teiste taimede kohta on signaal ilusti olemas:)
Lingi eest ait2h, see leht oli imehuvitav oma alpikannikollektsiooniga.

Lendav ütles ...

Kas sa hiina sidrunväändikku tahad? Mu ema juures on taim hulga poegi tekitanud.

Tii ütles ...

Kas täpiliste või marmorjate lehtedega kopsurohi võiks leevendada su Davidi -leina? Õied neil küll tavalist värvi, mitte üleni roosad.

Tsiil ütles ...

Tii mainitet kopsurohi on muide minu lemmik, kui teda mitte õitsema lasta on ta suvi läbi väga ilus ja priske ja kasvab igal pool.

Tsiil ütles ...

Igavene tore ju, et üles leidsid!