28 juuni 2012

Olen v6imetu, r66must oimetu

Selle vastu, mis praegu 6ues toimub, ei saa ykski inimene ega massin.
Taevavesi on paar n2dalat j2rjest alla uhanud ning isegi Maausku armsaks pidavate inimeste suvesydamepyha m88dus vihmasena.
Ma ei ole pidanud noorte istutuste juures rohkem kui juuni algul ainult m6ned palavad korrad kastekannuga toimetama.
Ja k6ik kasvab, kasvab.
Mu visadus ja sihikindlus on viinud eesm2rgile - p2rast 8 aastat pysivat tegutsemist on n6gestest ja prygihunnikutest koosnev krunt meenutamas aiaga maja. On kyll j22nud m6ned punkrokk-momendid, nagu nt kohati koledasti lagunenud majaosad, naabrite poolt prygitatud tiik ning korralikku kruusat2idet ootav hoovi l8gastuma kippuv alumine pool, mida ma eelnevalt mullamaardlana tarvitan, kuni head kraami j2tkub. Aga rahu, ainult rahu, k6ike ilusat ei saa t2na.
Seljaga on probleeme, pea ka natu jaurab, mist6ttu nii maja remontimisel kui haljastus- ja mullat88del on progress palju v2iksem kui sooviksin. Aga vaim on tugevamkui liha ning m88daminnes veidi umbrohte kitkuda, paar kivi k2rutada v6i m6nijagu ehitusmaterjale jalust 2ra kolida ei ole probleemiks. Sooviksin olla sama v6imekas kui m6ned teatud inimesed, kes on suutnud p2rast rasket ja mitmekylgseid v2ljakutseid t2is elu inimeseks j22da ja saavutada mingis endale olulises valdkonnas k6rge taseme. Kui ma m6tlen omaenda v2ikesele ja n2rusele elule, siis manangi silma ette oma kujutletavad s6brad ning nende elatud elutee, ja nagu iseenesest tekib hinge kannatlikkust ning k2tesse j6udu juurde.
Ja ka sellest, kuidas kunagi pisikesed ja viletsad taimejuurikad on kasvanud ootamatult suurteks ja lopsakateks p66sasteks. Jah, t88 on alles pooleli, aga seni tehtu on hakanud oma elu elama.
Ilus. V6imas.
Elu ei saa osta, teda saab ainult kasta.

6 kommentaari:

Hiline ütles ...

Jagan Su tunnet. Hea on tõest aias ringi käia ja mõnu tunda tehtust.
Pole isegi südamel kripeldust, et umbrohi lokkab ja ise pole peaaegu midagi plaanitust sel aastal teinud, õhk on kuidagi kevadiselt värske ja üle mitme päeva õhtu täitsa soe.

MUHEDIK ütles ...

Jah, niipea kui hakkad tehtust rõõmu ja naudingut tundma, koged suurt jõutulva. Aed nagu kogu elu ongi üks suur protsess, ei tee kumbagi ühe päevaga. Ja päevad pole ka vennad, üks on ühtpidi, teine teistpidi hea, oska see vaid üles otsida. Ja ära räägi oma nirust elust ja tegemata töödest. Küll Sa ka nendeni jõuad ja elu on Sul mitutpidi parem kui nii mõnelgi. Mida rohkem rõõmustad ja naeratad, seda paremaks ja ilusamaks see muutub.

kaaren ütles ...

Muhedik - selliste m6teteni j6udmiseks kulus samuti pikki aastaid t88d:) aga see on alles pool teed;)
Jah, paljudel pole niigi palju, kui mul. Kysimus on ainult selles, kui palju nad oleksid n6us oma ideede, unistuste, p6him6tete nimel taluma. Mu tuttavad ei kadesta mind, ega mina neid - me k6ik elame oma toredaid, kordumatuid elusid ja teise r66must ja valust saad sa ainult ysna v2hese osa tunda. Mida sa n2ed, ei ole alati m6istetav.

Tii ütles ...

Nii tore on leida su blogist rõõmsat pealkirja. Millal siis veel taimesõbral õnnelik olla, kui mitte suve rikkaliku kasvamise ajal.

Anonüümne ütles ...

Hiina vanasõna raamatust "Aedniku aastaring" (lk 10): "Kui tahad olla õnnelik ühe tunni, joo ennast purju. Kui tahad olla õnnelik ühe päeva, abiellu. Kui tahad olla õnnelik kgu elu, raja endale aed". Sellele võib kahe käega alla kirjutada, sest aed rõõmustab alati.
Kui ma saarelt tagasi tulen, siis võiksime kokku saada, et tudeerida aiandusraamatuid ja tegeleda rohevahetusega. Mis Sa arad juuli teisest poolest, kas saaksid meid oma külaskäiguga rõõmustada? Kudzu

kaaren ütles ...

Teoorias saab.
Selleks ajaks on mul loodetavalt ka juhiluba OK. Mul on esmase juhilovahetus nn p2risloa vastu ja see ysna r2ige v2ljaminek (kokku 95+13 (koolitunnistuse duplikaat) +26.50(uus luba ise) on v6tnud pere k6rvalt palju aega ja rahalisi edasilykkamisi.
P.rsse, miks riik selliseid v2ljapressimisaktsioone aina juurde lisab? Meil on niigi kytuseaktsiis, k2ibekad-tulukad, arvelev6tmisetasud ja kymned muud riigil6ivud, mis ei ole KULUp6hised, vaid just nimelt rahvalt raha kokkukorjamiseks. Rahvas s6idab 6-26 aastat vanade skodadega ja fordidega, rahvaesindajad aga tutikate volvode ja audidega. Halloo, neegrikuningad.