17 aprill 2012

Tekk torgib ja padi on paha

T2na ma olen rahulolematu. Destruktiivselt rahulolematu. Lisaks sellele, et ma olen 1) ainus pereliige, kes majapidamisest hoolib ja yritab asja arendada, pluss laste kasvatamine ja harimine l2bi erinevate t88de 6petamise; 2) purukspekstud pea ja l6igatud selja t6ttu suhteliselt t88v6imetu, v2ga n6me ja h2iriv 3) ei tea ma ikka veel, millise ametimehena oma elu v22rika l6puni veeretada, kuna tuleb arvestada punkte 1) ja 2). Sajab m6nusat, sooja, elustavat vihma. Eile tegelesin hoovil puukuurtaguste musts6strap66saste dzhungli koristamisega, meie pere joodikud olid aastate jooksul kantmeetri pudeleid heintesse pildunud ja plastikust kylvikarbivirna ymber jooksnud ja puruks tallanud. 6nneks on nyyd sellega l6pp, kuna lapsed kasvavad suuremaks, saavad targemaks, ja joogipudelitega vehkimine ning alkoholi avalik kulistamine ei ole meil v2ga soovitatav tegevus. Kahjuks on eesti yhiskond alkoholist ja joomisest lausa halvavas ulatuses l2bi imbunud, isegi riigiametnikud suhtuvad m6istvamalt "l6busate meeste" tegemistesse kui lastega perede probleemidesse. - Joodik ei taha midagi, tal on ainult p6hivajadused. Lapsed, raisad, aga vajavad piisavat toitu, turvatunnet, haridust, hobisid ja tegevusi - k.rradi tylikas, eksole... Varsti j22b vihm j2rgi, siis saab 6ues m2ngida. Paar p2ev tagasi k2isin pisikese lapsega ymber maja toimetamas - poisikesel jalg kannab, aga kurss on ettearvamatu. Nii tegutsengi praegu rohkem siseruumides, kuna niisama hulkuda lihtsalt pole aega. Yksp2ev oli suurem tislerit88de tegemine (koridori on vaja riiulit t88riistade jm jaoks, samuti halvas seisukorras materjalide sorteerimine ja kytteks l6ikamine), siis oli tore vaadata, kuidas tikksae myrina eest algul teise tuppa taanduti, seej2rel aga rahumeelega l2hemale tuldi ja hakati lauajuppidest klotsidega m2ngima. T2na ma ei istuta. Pyhap2eval sai toodud erinevate materjalide l6ikamiseks tikksaelehti ja komplekt ylafreesi teri, valmisl6igatud materjalid tuleb viimistleda ja kokku panna. Meisterdusi on veelgi ootamas... Kahjuks osutus, et 2iapapast mahaj22nud materjal, mis olevat ilus laud, varju all seisnud, ja millega ma juba arvestasin, oli peaaegu tervenisti riknenud ja seet6ttu j22b tegemata kuurike aiat88riistadele. Kurradi kurradi kurrat... Kaunis kodu, s2rav perenaine, ilus isamaa? -Ei, hoopiski mitte!
Jah, ma ten, et sellistest asjadest ei ole kombeks r22kida. Kena peab olema. V6i, nagu 8eldi s6dur Shvejkile - L6uad pidada ja edasi teenida!
Sest sa pead olema iga hinna eest tasemel, ilus, edukas, alati 6nnestuv, yhiskonna ootustele vastav. Kui ei ole, siis oled ise syydi, loll, kole, laisk, raisk. Seda sulle juba andeks ei anta.

1 kommentaar:

Tii ütles ...

Toimetuste loetelust ei paista, et sul jääks palju aega teki ja padja kvaliteeti katsetada. Kevad enne rohu sirgumist on jah talvekahjude ülevaatuse ja peitvara leidmiste aeg. Sodisaak prügikasti ja keskendume varandusejahile - mul just taasleitud üks aiakühvel ja kääripaar :) Ühel ammusel kevadel aga sai nopitud uskumatult suures koguses titeluttisid õuemaalt.

Mõneaastase esimesteks saetöödeks sobis höövelpinki kinnitatud pakendi-penoplast ja hästi madala hambaga käsisaeke. Oh seda rõõmu töö õnnestumisest, mida ei rikkunud ka seotud pöial.

Sina aga ole ikka edasi ilus ja tegus nagu praegugi. Ja pea ikka pausi ka vahel. Küllap see ametimuregi ajaga paika loksub, olgu siis tavapärasemal või erilisemal viisil. Näiteks üks mu tuttav rõõmsameelne naisterahvas teatas lootusrikkalt, et varsti saab ametikõrgendust- lantide ujutajast kalasilmade liimijaks.