24 aprill 2012

Ma kahtlustan, et keegi s6i krookused 2ra.

Keskp2rane lugu.
Sitsiilia mesilauk on alles. Kallid pojengid on alles. Nartsissid ja tulbid - alles.
Krooksud l2ind.
Siinkohal tervitan k6iki tublisid aiaplogijaid, m6tlen soojaid m6tteid k6igist aednikest ja luban, et olen teiega veel kaua-kaua.
Sygisel istutan uued krooksud.

6 kommentaari:

Tsiil ütles ...

guugeldasin mesilauku ja kohe tekkis küsimus, et kas sul on kerge muld või oled tekitanud sellise kasvukoha? Või nad vilistavad tingimustele?

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Kas Sul olid krookused vaid ühes kasvukohas? Ükki nad lihtsalt ei õitse see aasta.

Sitsiilia mesilauk vilistab kasvukoha peale. Minu aias on ta õige kohevaks läinud. Varsti panen 4 hektarit põllumaad teda täis

mustkaaren ütles ...

Tsiil, ma parandasin seda mulda peenart tehes turbaga ja hiljem olen sinna lennutanud muruniidet ja sygiseti puulehti. Tegu pojengipeenraga, mille vahel kevadised sibullilled.
Krookused olid p6mst yhes kohas jah, m6ne meetrikaugusel asuvast krookusekogumist 6itses ainult paar tykki...
Sitsiilia mesilauk on yks lollikindel taim, arvata v6ib, et liigniiske talle ei meeldi, aga meie kandi liivsavi ja saviliiv (irw, oleneb, kui sygavalt kaevad) sobivad h2sti.

Tii ütles ...

Kõik närilised teavad seda, et krookuse sibulad on söödavad, kuigi mitte nii isuäratavad kui tulbi- või liiliasibulad. Oht maapealse osa nahkapanemise näol võib ähvardada ka armsate jänkukeste poolt.

MUHEDIK ütles ...

Piduroog igastahes:)

Köögikata ütles ...

Hmm, minu esimene katsetus sitsiilia mesilauguga võrdus nulliga. See oli veel endises tööaias. Praegu aga tuli meelde, et emal oli sügisel mitmete laugusibulate hulgas ka neid ja ma mitte ei mäleta, kas ka minulejagatute hulgas seda oli. Või kuhu ma nad üldse maha panin. mingeid uusi laugupealseid on mul peenras küll juba näha - eks siis suvi toob arutust. :D