02 aprill 2012

Hall lugu

Algul oli tyhjus ja kaos. Jumal ytles: Saagu muru! Jumal astus sammu, ja kukkus heintesse pikali. Sest et Jumal ei olnud 8elnud, millist astumise-alust Tema tarvitada tahab. Vastselt loodud maailm oli pilkane pime, Jumal ei olnud loonud valgust, sest et seda varem tarvis l2inud ei olnud. Ja Jumal ytles: Saagu valgus! Nyyd sai k6ik valgeks, ja armas Jumal n2gi, et muru v2ga k6rge on, et Temal sellel sammudes tuleb p6lved k6rgele t6sta ja k6ndides ryyd kergitada, see aga v2ga ebasynnis on. Jumal pidas hingamisp2eva ja lasi oma soovidel selgineda. Siis Tema ytles umbropsu: Saagu sellised elajad, kes seda Muru ohjes hoiavad, et Minul oleks sellel hea astuda, ja et need elajad suudaksid selles Murus elada m6istliku vaevaga. Ja kohe olid Jumala jalge ees madalad elajad, kes asusid kohe Tema teed tasandama ja Muru iseteadmist armsa Jumala palge ees alandlikuna hoidma. Ja Jumal n2gi, et see hea on.
Lugematu aja sees, mis sellest syndmusest m88dunud, on maailma tekkinud kyll siniseid, kyll punaseid, kyll valgeid j2neseid. Minu abikaas otsustas eelmisel n2dalal oma noorp6lves-ema-juures-elamise-aegset tutvust koduj2nestega v2rskendada, ta ju armastab v2ikesi loomi. Maalehe kuulutusrubriigist leidis ta yhe Rakvere proua, kelle juurest tulid meile 3 vene sinist hiidkyylikut - noorh2rra Juku ja 2 veel nimetamata tydrukut. J2nkukeste nahka l2ksid k6ik meie juurikad, lisaks n2risid nad ennast reisikastidest v2lja, nii et praegu nosivad nad remonditavas toas kaerahelbeid ning p2rastpoole kalpsavad kapi alla v6i plaadivirna taha, kui soovi on. Abikaas tuleb 6htul koju ning teeb j2nkside korterid l6puni - materjalid said otsa, yhe j2nese majakesegi tegemiseks kulub uskumatult palju meetreid lauda, mis siis veel p2ris maja materjalidest r22kida.
Mulle meeldib, kui hr abikaasal ka m6ni eksklusiivne hobi on. Sest kui inimesele midagi armas on, siis m6istab ta ka sinu aeg-ajalt v2lja l88vaid kirgi. Head j2nese-aastat meile!


8 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

:D Head Jänese-aastat teile! Nad on ju väga nunnud. Loodetavasti ei pane nad nahka Sinu hobisid.

mustkaaren ütles ...

Juba alustatud - kannatuslille ja 2 tsymbiidiumi pealsed l2inud, aga need taimed kasvatavad lihtsalt uued lehed, pole hullu. Peab j2nksidele tooma m2tta piiman6gest potiga ajatamiseks:)

Kudzu ütles ...

Hea lugu:)
Ja nunnud jänesed ka!

isehakanud lillekasvataja ütles ...

:D ahh et niimoodi tulid jänesed
hüva loomapidamist!

KIMALANE ütles ...

Jänkukesed...oh kui armsad.
Vahest on endal ka selline tunne, et kogu hoov võiks igasuguseid loomakesi-linnukesi täis olla.

Tii ütles ...

Ah et nüüd siis on jänksid eksootiline hobi. Vanal ajal olid jänkupuurid pea igas hoovis kuuri kõrval reas, olgu maal või linnaservas. Minu lapsepõlvekodus näiteks olid valged angoorad. Aga jah, iga uus on ju hästi unustatud vana. Edukat jäneseaastat ja saagu neid palju.

Köögikata ütles ...

Ilusat ja nunnut halli jänese aastat! Ja piimanõgese ajatamine on vist päris hea mõte.

Pille ütles ...

Väga vahvad tegelased! Vot sellised koduloomad mulle, linnatüdrukule, meeldivad nagu jänesed ja kanad jt, kes peris minu voodisse ei roni, dressuuri ja jalutamist ei vaja, köögilaua ääres liha ei kauple (mul lapsena oli spanjel - need silmad pisut viltu kallutatud peas moosisid mult alati head paremat välja) jne.