04 jaanuar 2012

Palju head asja!

Nii palju mitmekesiselt ilusaid soove, kui sel aastavahetusel aiablogosf22ris, ei ole ma varem trehvanud, ka mitte eelajaloolisel ajal, kui inimesed vedasid, keel suust v2ljas, erineva sisu, siiruse/sydamlikkuse- ja s6naseadmisoskuse tasemega kirjaridu pabersildikestele, mida nimetati postkaartideks. Ma m2letan, et postkaardi saatmine oli midagi keerulist ja pingeidtekitavat, saamine tekitas omakorda tyli ja muret sel teemal, et me peame ju talle ka saatma, kuidas ja mida talle kyll kirjutada...
Minu arvates oli see tore. Kaardid olid ju ilusad, mis siis, et pehmev6itu paberist ja kaugeltnurga postkasti j6udes peaaegu alati ka m2rjad. Soove ja tervitusi oli nii tore lugeda, mis siis, et m]nikord oli tegu ainult kombet2itmisega. Uusaastakaartide kuuseokste, s2rakyynalde ja piparkoogikorvide maailm elab minus edasi oma salajast elu ka hoolimata sellest, et heaoluriik p2ris kauni, puhta, turvalise ja v22rika eluga on meist ikka veel v2ga kaugel. Ja ma ei tea, kas minu p6lvkond j6uab maksta meie vanemate ja vanavanemate v6lad ja parandada ikka veel haigutavad s6jaarmid inimeste kodukultuuris, hinges ja varade nimekirjas.
Loodan minagi endast parema maailma maha j2tta. Nii ehitatud eluasemete, haritud aedade, kokkukuhjatud mulla, kui ka mitmekesiselt-mitmesegaselt kodukoolitatud laste osas. Parandatud maailma kuulub kindlasti ka kenake hulk poeesiat. Nii et k2esolevaga luban, et j2rgnevad 2 postitust kirjutan, olenemata sisust, luuletuse vormis.
Umbes nii:

V2ike talvelaul 2

Justnagu laulis kunagi Alender
on Kaarna seinal samuti kalender.
Kuid midagi on l2inud v2ga nihu -
miks 6ues j2rve-emand nutta tihub?

Kuid rahvas j22rap2iselt j2rjekindel,
et praegu j6ul ja n22r, see kord on kindel.
Ja kommetele toetudes ma tean,
head soovides uus aasta tuleb hea.

PS.
Appikarje: kuidas saab androidiga pihukompuutreid eestikeelseks? Mul on nyyd veel 1 androidi-vidin, ja ilma t2pit2htedeta, ning valedel kohtadel kirjam2rkidega elu hakkab tyytama!

4 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Tõesti, tõesti- päkapikud on ju olemas ja nende võluteod võimenduvad just häid soove lausudes ja ilusaid mõtteid mõeldes.
Näe, hoopis Sina oled luuletaja ja ära siis oma annet vaka all hoia:)

Oma murega ehk pead Tii poole pöörduma, ehk tema jagab Su vidinatest midagi, meiliaadressi kirjutas ta mu viimasesse postitusse

Tii ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Tii ütles ...

Kui sa tipid teksti ekraanile ilmuvalt klaviatuurilt, siis proovi hoida näiteks o-tähte mõni sekund all. Minu telefonis ilmub seepeale nähtavale valik, kust leiad nii ö kui õ. Ma ei tea kas igas androidi seadmes see toimib.

Köögikata ütles ...

Vahva luuletus!
Mina saadan siiani ka paberpostkaarte, ehkki tänavu töötuna kärpisin saajate nimekirja päris napiks - vaid need vanainimesed, keda virtuaalselt kätte ei saa. Kallis on ju see tigupost tänapäeval. Aga kaardid on meil alati isetehtud - vanasti minu, nüüd juba laste kätetöö.