31 jaanuar 2012

6ied, lehed ja varred

Suur Roosa Katleia on p2ikesevalguses imeliselt 6rn. Kui eelmine pilt on liiga kollane, siis see annab 6ite tooni paremini edasi. Lisaks on tunda 6rna l6hna, mis on segu vanillist, kurgist ja roosist, pluss kerge puuvilja-h6ng.
Siin on n2ha, mis valgust taim eeistab. Parempoolne toru on JBL akvataimede omaj sinakam, vasaku tavaline philips, veidi kollasem. Fotoaparaat ei anna nii h2sti edasi, aga minu silm ja taimed teevad vahet - Suur Roosa Katleia venitas oma v6rse just sinisema toru poole, sama tegi vedi varem ka Mini Mark, kes aga pildistamise jaoks liiga v2he 6isi kasvatas - 3 pole seltskond:)
Katleia-zombie, millel koju tuues polnud ainsatki lehte, ainlt rohelised, krimpsus bulbid. Piserdan ja hoian torude all, 2 punga on silmaga n2ha. Aga v6tab aastaid, enne kui temastki ilus suur p66sas saab:)
AGA MIS NEED J2RGMISE PILDI SARVIKUD ON???? Tubli tsymbiidium tunneb 6hus kevade h6ngu ja alustab uute bulbidega, aga kus on 6ievarred? Minu tsymbiidiumid kasvatavadki ainult bulbe, v6i?
See l2heb ahju. Musta-kollasekirju muster ei ole mingil juhul kylma- v6i putukkahjustus, vaid mulluse suve l6pus ilmunud viirus CymV, liikideylene ravimatu kurjam. Yks haige sai sygisel ahju pistetud koos potiga, ka see taim l2heb, kuna noored lehed on 6rnade kollaste t2ppidega, mis kohe kindlalt ei ole putukkahjustus. Kardetavalt tabab sama saatus veel yhte, aga teises ruumis olnud 3 nooremat taime ehk ei ole nakatunud... kuradi kahju oleks.

Kommentaare ei ole: