02 detsember 2011

Orhideepildid näituselt


See on katleia hybriid e registreeritud kaubandusliku nimega sort (Cattleya x, kuid vbl ka Potinara, Brassiocattleya v Brassiolaeliocattleya vms), sordinimesid ma ei märkinud yles. Neid leiab kasvatajate kodukatelt.

Veenusking (Paphiopedilum) pole kindel, kas liik v sort.

Veenuskingad

Veenuskinga looduslikud liigid, mis sobivad tubaseks kasvatamiseks.


Need viimased olid tsymbiidiumide (Cymbidium) sordid.
Tegelikult oli näitusel yleval mitukymmend taime, kuid tytar tegi pilte vana fotograafi kvaliteedinõudmisi arvestamata. Aga pole hullu, praegu saab pildistada peaaegu iga kodumasinaga ja yhel korralikul eurooplasel on kodus õige mitu taolist masinat, irw. See selleks.
Eelmises postituses vestsin sõnakese yhest veidi pikemast sõidust Eestimaale Maardusse. Seal oli teatavasti Orhideefoorumi inimeste orhideenäitus-myyk. Kuna minu sõidurajad kulgevad Tartu ymbruses ja vahepeal viivad vanasse Rõuge valda, siis otsustasin tugevamate pereliikmete vastuseisust hoolimata endale ka yhe täiesti ebapraktilise välisreisi lubada. Võtsin kaasa oma vanema tytre ja veel yhe Tartu neiu ja sõitsime girls only.
Kui ma tahaksin ainult mõne ilusa lille kasvatamisega tegelda, poleks mul orhideeklubiga asja. On ju raamatud, guugel jne. Kuid yksi nokkides ei saa teha suuri asju. Mul on olnud au kohata tarku & meeldivaid inimesi, osaleda väljamaalt haruldasemate taimede yhistellimises ning saada foorumist kasulikke nõuandeid ja kõigepealt, aga mitte lõpetuseks, palju põnevat lugemist. Tänan foorumit selle eest, kuna võõrkeeles lugemisele keskendumine pole mul praegu eriti võimalik. Kunagise kõva poeedina pean ka olulisex, et eestikeelne kirjaruum avarduks võimalikult mitmekesistes suundades ja erialadel. Samuti on praegu enneolematuid võimalusi kunagi nii eksklusiivseid ja töörahvale kättesaamatuid hobisid arendada kõigile rahakoti- ja mõistusekohaseks, meeldivaks ja harivaks, hingekosutavaks ja ravivaks aktiivseks puhkuseks.
Aga parem 100 pilti kui 1.000.000.00 sõna. Tegime, mis suutsime, kuigi fotoka passis seisab synniaasta 2005 ja tema soontes voolab suhkruga kohvi.

3 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Ma siiski arvan, et vaatamata igasugu tehnilistele võimalustele teavet hankida, on sellised ühiste huvidega inimeste koosolemised kuidagi väga kosutavad ja innustavad. Alati polegi ju nii tähtis, mis sealt saada-kord saad, kord annad, olulisem on see huviliste imeline ühishingamine ja sellest tekkiv sünergia

Morgie ütles ...

no taim on asi, mida peab näpuga katsuma. kui on sellised näpud.
Mina parem ei näpi, minu käes sureb iga ikebaana, mis porgandit ei sisalda.

nakisha ütles ...

tere, minu nimi on nakisha, ma tahan, et te kõik koos minuga tänaks seda meest, et ta mu kodus oma endise abikaasa taha taandas, kes viskas mind teisele naisele viieks aastaks. Alguses ei uskunud ma kunagi, et DR OGUDUGU suudab mul aidata mu teisele naisele oma EX HUSBANDi tagasi, aga kuna ma ikka armastan teda ja vajab teda oma elus. Töötan ja järgin DR OGUDUGU juhendust ja see üllatas mind, et pärast 3 Mu kiriku valimise päevad ja DR OGUDUGU'ga töötamine kutsus mu EX HUSBAND mulle palve minust andestama ja unustama kõik, mida ta mulle endiselt on teinud, et ta ikka armastab mind ... nüüd ise ja mu abikaasa täidavad kokku ja me oleme väga õnnelik meie uue eluga ... kõik tänu DR OGUDUGUle selle suurepärase töö eest, mida ta mulle on teinud ... luban alati jagada oma head tööd kogu laiale maailmale ja kui ükski keha on seal, kes läbib suhtelisi raskusi, peaks võtke temaga ühendust e-posti teel: drogudugusolutionspell@gmail.com või whatsapp +2349097050691
Ta on spetsialiseerunud ka järgmistele probleemidele
(1) Kui soovite oma ex tagasi.
(2) kui sul on alati halvad unenäod.
(3) Tahad edutada oma kontoris.
(4) Soovite, et naised / mehed võtaksid pärast teid.
(5) Kui soovite lapse.
(6) Sa tahad olla rikas.
(7) Te soovite siduda oma abikaasa / naisega
igavesti sinu.
(8) Kui teil on vaja rahalist abi.
(9) Taimne hooldus.
 võtke DR OGUDUGU oma e-posti teel ühendust täieliku lahendusega drogudugusolutionspell@gmail.com