21 oktoober 2011

Rhynchocentrum Thailand Gold


Miniatuurne orhidee Vanda perekonnast tuli mulle orhideefoorumlaste yhiselt korraldatud tellimusega Saxamaalt Schwerteri kasvandusest. Mul oli tellitud teisi taimi veel, kokku 3 vandalist ja 1 dendroobium, aga õitsema hakkas neist kõige pisem!
Kogu taime suurust võib võrrelda madala muruga, see mahub ära peopessa. Teatavasti on keskmine kaubanduses leiduv õitsemisealine, 5-7-aastane vanda vähemalt poole meetri pikkune & kilpjala lehega võrreldav lehvik. Mul on ka suuri vandalisi, aga see Rhynchocentrum Thailand Gold on eriline pisike lemmik.
/Rhyncocentrum on kaubanduslik hybriid, mille esivanemateks on Rhynchostylis (vaevalt, et R. gigantea:D) ning Ascocentrum (arvatavasti A. miniatum). Valik Vanda perekonna liike ning hybriide on yleval Wikipedia vastaval lehel./

6 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Nunnu, nagu vahast voolitud.

Anonüümne ütles ...

Tere,

ma kahjuks meiliaadressi ei leidnud, kirjutan siis siia.
mul on selline küsimus - kas sa pesed pesu käsitsi? Kuskilt mulle umbes selline mulje jäi, vabandan ette, kui eksin. Küsin sellepärast, et mul on üle töökõlbulik ja korralik poolautomaatpesumasin, kasutatav ka ilma kanalisatsioonita :)
Mul oleks hea meel, kui see uue kodu leiaks. Kirjuta mulle palun karitsimou ätt gmail punkt com :)

kaaren ütles ...

Oi, aitähh.
Ma vingusin pesu pesemise teemadel sellepärast, et 6 pereliiget läbustavad ysna palju, ka lapsed, kes armastavad voodites hypata &ne., mind pahandab kõige rohkem vajadus pesu enne masinasse panemist puhtax nokkida saepurust, toidust jne, mis raiskab iga masinatäie kohta hea mitu min. Nii et meie veevärk & 7kg pärispesumasin töötavad iga päev usinaste:)
Poolautomaatpesumasina suhtes on mul siiski 1 idee, sest meie kaunil kodumaal elab veel kyllalt ilma veevärgita inimesi.

Anonüümne ütles ...

Näehh, kuidas inimene eksida võib :)
Palun väga vabandust.
Igasugused ideed pesumasina osas on teretulnud, kirjuta ikka :)
Välja näeb see ligikaudu selline http://www.kodumasinad.ee/kodumasinad/pesumasinad-kuivatid/poolautomaatsed-pesumasinad/beko-b-410.html

Anonüümne ütles ...

Tere jälle,
ega see idee ennast veel näole pole andnud? Hirmsasti tahaks ruumi juurde saada nimetatud massina arvelt :)

mustkaaren ütles ...

Oi, sorri-sorri. No läks meelest ära supikulpide &t atribuutide rohkuse juures ka plogiga tegelda.
Ajaloo huvides: Rhc. Thailand Gold õitses yhe vanda kohta suht lyhikest aega, vähem kui kuu aega.