09 oktoober 2011

Kylmad tulevad

Väga mõnus soe & pikk suvi on nyyd lõpux läbi. Täna on juba veidi jahedam kui muidu, vihm on kuidagi visam & hammustavam suvisest kergest soojast vihmaloorist. Ööd on troopikataimede jaox juba täiesti talumatud.
Enamus mu troopikataimede kogust (praeguse sukulentide, lehtehistaimede, liaanide, orhideede summa juures ei saa enam rääkida mõnest toalillest) on juba siseruumidesse toodud, mõned sukulendid & 1 suurem tsissus on veel uxe taga varikatuse all. Peab ytlema, et toataimede kasvatamisel ei lähtunud ma mitte oma pisikese toakese valge aknakese kaunistamise vajadusest, vaid maailma botaaniliste imede päratust hulgast, millest kõigest osa saada. Ning seda veidrat toataimekogu koostades on mu vaim otse loomulikult toitumas Tartu Ylikooli Botaanikaaiast, olgu see asutus kiidet & õnnistet.
Mu 2008. a. korralikult kloppida saanud aju ei suuda enam korralikult tabeltöötlusele keskenduda, aga ehk tasux mõelda praeguse kolimissegadiku asemel rangema systeemi sisseseadmisele nii praegu, kui ka tulevikus, sest see kergendax nii ylevaadet kollexioonist kui ka kevadidi-sygisesi õue-tuppakolimisi. Sest praegu on mul taimed isegi liikide kaupa grupeerimata, remondisegadik, pidev mööblitõstmine jne jne.
Praegu kasutame ainult poolt maja, sest teine pool ootab suviste tööde hooaja lõppu. Remondiootel magamistoas elab praegu enamus orhideedest & lehikutest, aga seal on jahedavõitu. Poisid on materjalid suvaliselt tuppa visanud ning see segab väga toimetamist. Omaette tööpäev läheb toa korrastamisele, sest materjalid visati ehitusprahi sisse läbisegi maha. Koristamisepalve peale hakati õiendama & rumalusi pilduma, nii et ma isegi ei räägi enam sellest & eelistan ise teha.
Mul on veel mõnikymmend hekitaime istutamata, eelm näd tõin juurde 7 okaspuud (elupuud & hiina kadakas) & kämmalvahtra poest ning u 45 pähklit, pihlakat jt lehtpuud-põõsast metsast). 2 nädalat on pereliikmed järgemööda haiged olnud, kyll kõhuviirus, kyll kurgutõbi. Praegu on kõige väixem haige, ta on nii õnnetu oma häda juures. Mu enda seljas on uus häda, mis ei lase pead & paremat kätt korralikult liigutada, samuti ajab vana, jalga suretav tõbi pinde & võrseid.
Lähen teen nyyd meeldivaid asju. Kui keskenduda meelepärasele, ei pane valu tähele.

1 kommentaar:

Tekster ütles ...

Tere!

Loodetavasti jõuab see kiri õigele aadressile, nimelt blogi "kaarnalill" autorini. Pöördume Sinu poole, sest sattusime internetiavarustes surfates lugema Sinu lahedat blogi. Sa kirjutad väga kaasahaaravalt, Su sulg jookseb hästi ja Su teemad on huvitavad! Just seepärast pöördume Sinu poole ettepanekuga!

Käivitasime hiljuti uudse projekti – rahva enda ajalehe, täpsemalt ajaveebi nimega “Tekster” (http://eesti.tekster.eu). Eesmärgiga tutvustada ka laiemale üldsusele andekaid kirjutajaid, avaldada artikleid ja muid tekste tavatutel teemadel ja tavatus vormis. Kirjutamine massimeediale mitte omasel moel on meie eesmärk omaette! Mida originaalsem ja algupärasem keelekäsitlus ja stiil – seda parem! Mida üllatavamad teemad – seda parem! Mida subjektiivsem suhtumine – seda parem!

Lisaks soovime muutada sisukateks ja informeerivateks – ükskõik mis juhtub Eestis või mujal maailmas – soovime, et ka n-ö tavalised inimesed ise, mitte ainult professionaalsed ajakirjanikud, kajastaksid toimunud või toimuvaid sündmusi. See oleks enamat kui pressiteade või sündmuste
objektiivne kirjeldamine! See oleks tõeliselt huvitav!

Kutsume ka Sind, väga-väga andekat kirjutajat, proovima kätt. Ühtlasi on see hea võimalus raha teenida - iga kirjatükk asub koguma honorari, mille saadame Sulle kolme kuu möödudes alates avaldamise hetkest. Meie lugejate hulk kasvab päev-päevalt, kuigi alles astusime avalikkuse ette. Kutsume ka Sind osalema ühe omapärase projekti ülestöötamises! Lisaks on Sul võimalik reklaamida oma blogi, oma projekte, ideid, väärtusi! (Ja teenida seejuures veel raha ka!)

Kui soovid kirjutada kirjanikunime all, siis on Sul selleks võimalus. Kui oled väga produktiivne, võimeline kirjutama iga päev, siis on Sul selleks meie juures samuti suurepärane võimalus – avaldame kiiresti iga väärt loo! Pane oma anne raha teenima!
Kui Sa armastad kirjutada ja Sa näed selles projektis võimalusi, siis oled teretulnud!

Võimalikku meeldivat koostööd soovides ja vastuse eest ette tänades,

Teksteri toimetuse nimel


Monika Gerne

Täpsem info: http://eesti.tekster.eu, lingi all „KKK“
Leia meid ka Facebookist:
http://et-ee.facebook.com/pages/TEKSTER/212159765478878