01 august 2007

plaanid head

Eelmise suve juulipilt . Ronisin katusele 6htutaevast & -maad pildistama. Siin on majast p6hjakaarde j22v kaev & lamav l6ukoerake, rajamisel m2giaia 2. osa, hiljaaegu h6rendatud sirelid, mille kyljest pesun88rid varsti puuqri taha kolivad. Keldriase on veel loomuliqlt mecastatud. Peagi kylvan muru & lisan ilutaimi. Hetkel aga tossab grill, sest minu lgp abikaasa armastab praeliha. Veidi kaugemal aga paistab kylatee, mis viib Elva-Ulila maanteele, midakaudu saab Tartu-Viljandi magistraalile. Aga kerime nyyd kella aasta jao edasi.........................................................................................
T2na k2isin uuel t88kohal Elva autoklaasitehases, qs hakati minust tegema trykkimisasjapulka automaatikat juhtima (vt jutublogi /kaarnakiri/). P2ev l2bi asjatasin jala peal t88ruumis, aga nyyd hakkab v2sikas j2rele andma & m6tlemisv6ime taastuma. Qna nyyd koduste, ka aia-asjade jaox aega palju v2hemax j22b, siis nyyd tuleb tegucemist t6hustama & t8id v2hem h6ivatud pereliikmetele jagama hakata.

Vaatan tagasi 3 eelmise suve t88dele. Istutasin hekijuppe, viljapuid & lilli, esimesed jaotused on nyyd paigas. Rahapuudusel on edasi lykqnud piirdeaia tegemine majale, pinnase tasandamine, sisses6idutee & hoovipinnase ehitamine, loomuliqlt suuremad t88d elumaja juures. Suur takistus on segumasina puudumine, ilma selleta on myyrit88d v6imatud. &ne. ne. Ex ka ilu- & viljapuid saab enama raha eest rohkem osta.

Hea on kodust v2ljas k2ia, v2rskendav. Kogu aeg v2hen6udliqlt paigal istudes harjud oma koduse korratusega 2ra, hakkad seda normixki pidama, et mitte 8elda kohustusliqx (vt j2lle kaarnakiri). Aga hakkajad inimesed on kodu- & aiav2rgist qnsti arendanud & kaunis keskkonnas viibida on parim puhqs. Nii et sedakorda, nii ylehomme v6tan j2lle maja ees segaselt sirguvaid sireleid korraldada, millex langetan viimased 7-meetrised m2danevad raugad, eelmistel suvedel alustet j2rk-j2rgult noorendamine on tarvis l6petada. Nyyd on j2relkasv ka olemas. Siis saab l2pp2riservalt mitmemiljonivaateid nautida, p2ixeloojanguid & udu:) natuke k22rit8id ehk &.

Loomuliqlt pole see k6ik!

1 kommentaar:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Eks jõudu!
Muideks, meie tasandame pinnast küll sentigi maksmata. Nii läheb küll aega, aga ega meil polegi kuskile kiiret. Peenraid tehes näiteks lähevad kõik umbrohu juurikad muru aukude tasandamiseks.